MINDEN LEHETSÉGES

“MINDEN LEHETSÉGES” ezt mondta, nem egy mágus vagy egy világszínvonalú motivációs szónok. Ezt egy hajléktalan csavargó szólta, mintegy kétezer évvel ezelőtt amikor atjárta az egész poros és kopott utakat Izrael ősi városaiban. Hogyan lehetseges hogy ilyen semmi ember egy ekkora nagy dolgot mondjon. Mivel rendelkezheett egy egyszeri asztalos azert hogy egy ilyen nyilatkozatot állitjon?

Talán már hallott hasonló nyilatkozatott. Talán, mint a legtöbb ember, látja, hogy problémai meghaladják a vágyálom és költői közhelyeket. Úgy tűnik, hogy ugyanazok, akik állítják, hogy hisznek az imádságban ugyanakkor mondják hogy imáikra ritkán kapnak választ. Így megegyezhetúnk abban, hogy a vallás nyújthat Nobel eszményeket de amennyire a valós világ problemáival foglalkozik, igazán nem kínál mást, mint egy meleg érzelgősséget?

Ez a “tanitó” annyira gyűlölt volt a vallásos emberektől, hogy végül megöltek az ő vallásellenes nyilatkozataiért. Ő egy oly hatóságot állított, amely a mai napig, továbbra is rejtély többségünknek. Mi lehetett az a “dolog”, amiröl azt mondta, hogy: “lehetséges”, ha ő maga is meghalt, mint egy közös gyilkos? A zsidók, muzulmánok és a hinduk elutasítják a legfontosabb állítását, mármint, hogy O Isten Fia. “Aki engem lát, látja az Atyát” Jézus merte bejelenteni (János 14:9,10:30).

Nem untak meg minden képmutatást és a pénz-koldulos prédikátorokat az úgynevezett templomokban? (Hisszük, hogy az igaz egyház nem egy helyen van, de az emberek bárhol lehetnek, akik valóban élnek Jézusért.) Lehet, hogy megkérdezted magadtól mi lenne ha nem mennél a tömeg mellett, melyeknek generikus életük üres. Talán Istennel valo élményre vágyakozol. Ha hajlandó vagy vállalni a személyes keresést, hogy feltárd a rejtélyt, az élő Jézus más embereken keresztül nem találod meg. Jézus azt mondja: “A dolgok, melyek az emberekkel nem lehetségesek, lehetségesek az Istennel” (Lukas 18: 27). .

Melyek a legnagyobb félelmeid és fájdalmaid a szívedben most? Tudja valaki ezeket a dolgokat rajtad kivül? Van legalább egy ember aki igazán törődne veled? Légy őszinte. Volt valaha esélyed rá hogy szeretve légy egy kizárólag személyes módon? Ez még lehetséges az te számodra! Ez egy ígéret Istentől! Isten arra vágyik, hogy teljesítve légy minden elképzelésen keresztül. Azt mondja: “… és semmi sem lesz lehetetlen számodra” (Mate 17: 20).
A teljes nyilatkozatot, amit Jézus kijelentett: “MINDEN DOLOG ISTENNEL LEHETSÉGES” (Márk 10:27). Nem a nyúl lábbal vagy egy szoboral. Nem egy morális életmódal. Nem egy vallásal. Nem egy imádság-formulával vagy egy vasárnapi orával. Nem egy pap vagy egy csomó hasonló gondolkodású embererel. Jézus mondja: “… ISTENNEL MINDEN LEHETSÉGES” (Máté 19:26).

Az igazi kérdés itt, először az, hogy van-e Isten, és másodlag , hogy Ki Ő? (Zsidok 11:1-6)? Isten megismerhető személyes módon? Szüksége van e férfiakra, tanokra és rituálisokra? Persze lehet értelmetlen spekulációkat inditani, hogy Isten egy fa, vagy egy másik bolygóról van, vagy egy ember aki Dél-Amerikában el. Ez a cikk azoknak íródott, akik belefáradtak kérdésekben és szeretnék Isten csodálatos válaszait megkapni. Természetesen mi nem a fizikai dolgokrol beszélünk. Lelki hozzáféréshez titokzatoságra és HITRE van szúkségúnk! Még egy mustármag mérete is. Jézus mondja: “minden lehetséges annak, aki hisz” (Márk 9:23)

Az élet nem egy vicc! Depresszió, öngyilkosság és a házasság felbontása nem társasjátékok. Van egy rövid életed, és az élet pohara fogy ki! Ha Isten megteremtett, mint bizonyára egyedül ő tudja, célját számodra. Még a hozzád legközelebbi emberek is cserben hagynak, de Isten SOHA nem hagy cserben.

70 rövid éved van ezen a földön. Nem veszithetsz több időt. Ki kell nyitsd a szíved. Életed csak egy pár oldal egy fényképalbumban. Senki, kivéve talán egy nagyon kevés, majd fokozza az életed vagy halálod. A fogantatástól a sírig repül az időd. Isten teremtette a csillagokat, az óceánokat és a fenomenális emberi tested. Célja az te számodra nem az hogy vándorj a földön es keres munkát azert, hogy pénzt nyerj.

Kérlek, figyelj barátom! Isten nem egy rendszer. Nem az a tudomány melyet tanulmányozni kell. Ő egy élő EMBER! Azt követeli, hogy te menj hozzá a legtávolabbi csendes idődben (Mt 11:25 kk). Ez egyszerünek tűnhet, de ebben a világban, ez a követelmény csak attól teljesül aki Istentől van hivva (János 6:44,37). Életed, nem més mint egy péra. Megállj most, és ragadd meg ezt a pillanatot. Kezdj el gondolkodni János evangéliuman. Fontold meg a szavakat és Jézus Krisztus szemelyét. Isten szent és igazságos, és ami a legfontosabb Ő szeret téged! Azt akarja, hogy felfedje magát te neked! S most ezt az Ő elő Fia , Jézus Krisztuson keresztül teszi!

Ez Istennek bölcsessége és rejtélye volt, hogy a földre ilyen alázatos módon jöjjön, azert hogy a büszkék észre ne vegyék. Ha szeretnéd megismerni Istent, ha szeretnéd felfedezni , hogyan lehetséges minden, meg kell alázd magad ugy, ahogy mint még soha! Isten becsülni fog és elkezd mutatni neked olyan dolgokat, amiket nem is gondoltál volna. Hogy felfedezzd Istent, egy dologra van szükséged, A KINYILATKOZTATÁS, amelyre Ő egyedül vágyik , hogy neked adja. (Mate 11: 25).

Nem kell várnod valamilyen különleges eseményre azért, hogy megtaláld a bizonyítékot Isten szeretetére. Az eredményt a megbízható dokumentumban az új és a régi szövetségben megtalalhatod. Ezek a történelemi részeket a tudósok is elfogadják. Ezek azt mutatják, hogy miközben mi mindannyian még bűnösök voltunk Isten, az Atya ,elküldte egyszülött Fiát a világba, hogy megoldja egyszer az ember bűneinek problémáit.. (Róma 5:8) Jézus azt tette amit csak tudot azért, hogy mi most megtudjuk tenni a “lehetetlent”!
A büszkeség az , amely elfordit az Ő kinyilatkoztatásatol. Isten anyirra szeret téged, hogy el küldte Jézust, hogy elvegye a bűn akadályat a te útadból. Tehát most hinned kell Jézus munkájában a kereszten. A bűn tart vissza attól , hogy felfedezd azt az értelmet és öröm celáat, amelyet keresed. A BŰN volt beszögezve a keresztbe , Krisztus testében! (Kol 2,14)

Amikor Jézus feltámadt a halálból, az apja által, új módot tett lehetővé minden ember számára. Jézus feltámadása inditotta az utat ahoz hogy az embereknek örök életük legyen. Isten tervének misztériuma a te megváltásodért egy csodálatos kincs, amelyben most már részt vehetsz. Hinni ebben a kinyilatkoztatásban azt jelenti, hogy “újjászületunk” (Janos 3/2 Korinthosziak fejezet 5,17). Ez az ajánlat egy új kezdetért van!

Az igazságszolgáltatás jó dolog! Számtalan szörnyű dolgok áldozatai kívánjak az igazság kényelmesságát Az elkövető egy oly büntetést kap, amely megfelel a bűnével. Ha ez igaz az embereknek, annyival inkább igaz Istennel is. A bűn mindannyiunkba benne van. Nem tehettünk mást meg kellett születnünk, de van meg egy esélyunk rá, hogy újjászülessunk.

Te és én nem tettük Jézust a keresztre, de a lázadás a szívünkben ugyanaz, mint a romai katonák szívében volt. Mi módunk, gonosz mód. Isten megteremtette a pokol nevű helyet, mint egy igazságszolgáltatás bűneinkért, azert hogy meggyilkoltuk fiát. Le van írva a Bibliában, mint örök verem, és tűz-tó. Az emberek azt mondják “Hogyan tudna egy szerető Isten elküldeni valakit egy ilyen rettenetes helyre?”. Figyelmen kívül hagyják Jézus kiontott veret. Isten úgy szeretett minket, hogy Ő elküldte Jézust, hogy minket megmentsen a pokoltól. (János 3:16)

Az elszámoltathatóság napja áll a horizonton. Mindannyian majd állni, és válaszolni fogunk az életünkért. Ez lesz az igazságszolgáltatás napja. Ne hallgass e világ hangjaira. Ez nem az Istené, hanem a Sátáne (1 Janos 5:19). Ma az irgalom napja van! Kérjük barátom válasszd ezt a napot, hogy megtaláljd azokat a dolgokat melyekben Isten szeretette található! Minden lehetságes Jézus Krisztus új életében!