ALLES IS MOGELIJK

ALLES IS MOGELIJK waren de woorden, niet van een goochelaar of van een motivationele spreker van topklasse. Deze woorden zijn van een dakloze vagabond die ongeveer twee duizend jaar geleden rondliep door de stoffige, haveloze, straten van oude steden in Israel. Hoe kan zo’n niemand zo iets zeggen? Hoe kan een eenmalige timmerman zo’n verklaring bezitten?

Misschien heb je al eens van zulke vergelijkbare verklaringen gehoord. Misschien, zoals de meeste mensen, vind je dat jouw problem en veel meer zijn dan wishful thinking en poetische gemeenplaatsen . Het lijkt alsof degenen die zeggen dat ze in gebeden geloven, ook degenen zijn die zeggen dat hun gebeden zelden beantwoord worden. Dus kunnen we het erover eens zijn dat religie nobele idealen kan bieden maar als het gaat om het omgaan met problemen van de echte wereld het niet echt iets biedt, behalve een warme comfortabele sentimentaliteit?

Deze zwervende “leraar” was gehaat bij religieuze mensen, zodat hij tenslotte werd vermoord voor zijn anti-religieuze verklaringen. Hij wilde graag een autoriteit hebben die, tot vandaag, een mysterie blijft voor de meerderheid. Waar sprak hij over toen hij het had over “ alle dingen zijn mogelijk”? What bedoelde Hij als hij als een crimineel aan een kruis werd vermoord? De Joden, Moslims en Hindoes verwierpen zijn verhaal dat Hij de Zoon van God was. “ Hij die mij heeft gezien, heeft de Vader gezien” durfde Jezus te verkondigen. (Jozef 14:9, 10:30)

Word je niet moe van al dat huichelarij and geld-bedelende predikers in de nep kerken van vandaag? ( Wij geloven dat de echte kerk niet iets is waar je naartoe gaat, maar dat het mensen zijn overall op de wereld, die echt leven voor Jezus ) Misschien denk je wel eens hoe het zou zijn om met de mensen mee te gaan wiens leven leeg zijn. Misschien denk je wel eens hoe het zou zijn om een echt wonder van God mee te maken. Als je bereid bent om een zoektocht te beginnen naar het mysterie van de levende Jezus, dan zul je de Ene vinden die je niet zult vinden als je naar andere mensen luistert. Jezus zegt:” De dingen die onmogelijk zijn bij mensen, zijn mogelijk met God” (Lucas 18:27)